Dr Gusto Toz Jelatin sığır, balık gibi omurgalıların kollageninden elde edilen hayvansal kaynaklı bir protein türüdür. Jelatin gıda maddelerinin üretiminde, üretilen ürüne göre değişen fonksiyonlar üstlenir. Jelatin, gıda hammaddelerinde kıvam arttırıcı ve jelleştirici gibi özelliklerinden dolayı kullanılır.
- Süt ürünleri, krema ve tatlılarda köpük oluşturma ve oluşan köpüğü uzun süre muhafaza etme özelliği vardır, bu sayede ürünlerin hacimleri artar.
- Jelatin yüz derecede bozulur ve böylece kıvam arttırıcı ve jelleştirici özelliğini kaybeder.
- Eğer sıcak üretimde jelatin kullanılacaksa jelatin son aşamada eklenmelidir.
- Jelatin asitliği yüksek ortamlardan etkilenir ve özelliğini kaybeder.
- Sıcak suda çözünüp, soğuk suda çözünmez; ancak soğuk suda kendi hacminin 10 katı kadar su alarak şişer.
- Pasta ve tatlıların üzerine koyulan meyvelerin kararmasını önler.
- Şeker hamurlarında kullanılır. (Dozaj: Yaklaşık 10 Gr/ 1Kg)
- 240 Bloom'dur.
Bloom Sayısı: Belli konsantrasyonda hazırlanmış jelatin peltesinin belli bir süre sonunda, belli sıcaklıkta gösterdiği sertliktir.


Gıda Kalemleri
Pasta Jelleri(Jöle)
Draje ve Şekerlemeler
Krema Torbası ve Duy Setleri
Cake Pops Ürünleri
Dekor Ekipmanları
Gıda Yazıcısı ve Malzemeleri
Kutu Çeşitleri
Pleksi Ürünler
Dondurma Malzemeleri
Strafor Pasta Malzemeleri
Mumlar
Kelepçeli ve Teflon Kek Kalıpları
Pasta Altlıklar Karton Gold & Gümüş
Krem Şanti & Kremalar
Pasta Bıçakları
Çikolata Kalıpları
Metal Pasta Çemberleri
Callebaut Çikolatalar
Gıda Boyaları
Pasta Üstü Yılbaşı Oyuncakları
Pasta Makineleri
Pasta Malzemeleri
Katkı Malzemeleri
Şeker Hamuru
Çikolatalar
Waffle Malzemeleri
Yardımcı Ekipmanlar
Şuruplar Püreler ve Soslar
Ambalaj ve Sunum Ürünleri
Aroma ve Esanslar
Kurdele & Rabant
Aromalı Çaylar ve Kahveler


